Черният шоколад намалява риска от депресия, съобщава британският вестник The Telegraph.

...
Черният шоколад намалява риска от депресия, съобщава британският вестник The Telegraph.
Коментари Харесай

Черният шоколад намалява риска от депресия, показва проучване

Черният шоколад понижава риска от меланхолия, съобщава британският вестник The Telegraph. 7,6% от всички 13 хиляди души, които са взели присъединяване изследване са имали признаци на меланхолия, само че единствено 1,5% от хората приемали постоянно черен шоколад са посочили такива признаци.

Тестовете са извършени от Лондонския „ Юнивърсити Колидж “, Университетът „ Калгари “ и канадската „ Алберта Хелт сървис “. Според крайните резултатите, хората, които са консумирали сред 100 и 540 грама шоколад по техен избор на ден са понижили рисковете си от меланхолия с 57 на 100.

„ Това изследване дава доказателства, че консумирането на шоколад и по-точно на черен шоколад, може да бъде обвързвано с понижаване рисковете за развиване на признаци на меланхолия “, сподели доктор. Сара Джаксън, един от създателите на плана.

Според нея обаче е нужно да се проведат още проби, защото е допустимо да има и други фактори, които по едно и също време да карат хората да ядат шоколад и/или изпадат във форма на меланхолия. „ Нужно е да се разбере вида и количеството на лакомството, чието приемане води до максимален късмет за предварителната защита на депресията и оправянето с нея “, добави още тя.

Шоколадът съдържа редица психоактивни субстанции, които могат да доведат до възприятие на еуфория, което е сходно на това при пушещите канабис. Черният шоколад пък има висока централизация на флавоноиди, които са антиоксиданти. Но някои английски експерти приканиха шоколадът да се употребява с мярка, защото на собствен ред може да докара до други здравословни проблеми.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР